Van 18 tot 23 jaar

Wil je meer weten over wat we voor jou kunnen doen of wil je direct met een van onze coaches uit jouw regio spreken? Wij zijn er voor jou!

Contact
Wat kan het RBL voor jou doen?

Ook als je ouder bent dan 18 jaar staat het RBL voor je klaar. Zit je op school maar heb je nog geen startkwalificatie en gaat het op school niet lekker? Heb je het idee dat je een verkeerde studiekeuze hebt gemaakt? Of ben je zonder startkwalificatie van school gegaan? Onderzoek dan samen met een doorstroomcoach van het RBL jouw mogelijkheden voor opleiding of werk. Een startkwalificatie is een diploma van havo, vwo of mbo 2 of hoger. Daarmee vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.

 

Voortijdig schoolverlaten

Als je zonder diploma van school gaat, ben je een voortijdig schoolverlater (vsv’er). Het RBL heeft alle vsv’ers in beeld en biedt begeleiding en ondersteuning. Bijvoorbeeld:

  • maken van een nieuwe opleidingskeuze;
  • voorbereiden van een intakegesprek op school;
  • maken van een CV en een motivatiebrief;
  • zoeken naar een bbl-leerbedrijf;
  • voorbereiden van een sollicitatiegesprek bij dit bedrijf;
  • verwijzen naar trainingen en cursussen om je verder te ontwikkelen.

 

Begeleiding

De doorstroomcoach zoekt samen met jou naar de beste plek om je verder te ontwikkelen. Dat kan zijn in het onderwijs waar je een startkwalificatie kunt halen. Een startkwalificatie biedt een betere uitgangspositie op de arbeidsmarkt. Maar soms past het beter om je via werk verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door certificaten te halen en je zo te kwalificeren. Dan gaan we samen met jou op zoek naar een passende werkplek.