Je bent hier: Home >> Actueel >> Studie Experience in Goes groot succes

Studie Experience in Goes groot succes

Vestiging: RBL Zeeuws-Vlaanderen

13-12-2013

Donderdag 12 december j.l. heeft het  Jongerenloket Zeeuws Vlaanderen, onderdeel van het WSP en RBL, in samenwerking met het TechnoCentrum Zeeland met 30 werkloze jongeren zonder startkwalificatie de Studie Experience bezocht in de Zeelandhallen te Goes.

De Studie Experience is een grote beroepen- en opleidingenmarkt waar jongeren zich kunnen oriënteren op een vervolgopleiding. Deze beurs is met name gericht op leerlingen van het VMBO die een vervolgkeuze moeten maken maar het is zeker ook interessant voor werkloze jongeren die nog geen startkwalificatie hebben. Omdat deze beurs in Goes wordt gehouden is het voor werkloze jongeren, gezien de reiskosten, veelal niet haalbaar om daar zelfstandig naar toe te gaan. Het JongerenLoket heeft daarom in samenspraak met het Techno Centrum Zeeland een bus georganiseerd waardoor de jongeren in de gelegenheid werden gesteld deze beurs te bezoeken onder begeleiding van vertegenwoordigers van de gemeenten Sluis, Hulst en Terneuzen, het RBL en het LWA.

Dat de beurs zeker heeft bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van de jongere bleek uit hun positieve reactie's en de tassen vol informatie. De jongeren gaan deze informatie de komende weken verwerken en in januari worden de jongeren opnieuw uitgenodigd om het vervolg te gaan bepalen zodat ze zich kunnen inschrijven voor een vervolgopleiding tijdens de open dagen van Scalda op 17 en 18 januari a.s. Kortom het was voor de jongeren een interessante middag wat zeker een vervolg gaat krijgen.