Je bent hier: Home >> Actueel >> KiCK Zeeuws- Vlaanderen van start in oktober 2019

KiCK Zeeuws- Vlaanderen van start in oktober 2019

Vestiging: RBL Zeeuws-Vlaanderen

22-08-2019

Begeleiding van voortijdig schoolverlaters is een speerpunt van het Regionaal Bureau Leerlingzaken (RBL) Zeeuws- Vlaanderen. RBL consulenten helpen jongeren van 18 tot 23 jaar, zonder startkwalificatie, om weer terug te kunnen gaan naar school of het hoogst haalbare te realiseren. Om dit nog beter te bereiken bieden we, in samenwerking met het jongerenloket, het project KiCK aan. KiCK biedt hulp aan jongeren die willen werken aan hun toekomst en open staan voor begeleiding. KiCK is voor jongeren van 18 tot en met 27 jaar. Het is een programma van vier weken, waarin jongeren aan de slag gaan met workshops om erachter te komen wie ze zijn, wat ze willen, wat ze kunnen en wat de eerste stap richting de toekomst kan zijn. KiCK vindt plaats in Terneuzen maar is bedoeld voor jongeren uit heel Zeeuws- Vlaanderen.

Vier weken lang, twee dagen per week onderzoeken we samen met de jongere wat zijn kwaliteiten zijn. Jongeren volgen een gevarieerd, actief programma in een groep, zodat je een plan leert maken richting school of (leerwerk) baan. Hierbij worden deelnemers individueel door ons begeleid. Het programma bevat o.a. een uitgebreid beroepskeuze onderzoek en een uitgebreid sport programma.

Wat heb je aan KiCK?
Aan het eind van KICK weten de deelnemers wat ze willen, wat ze kunnen en wie ze zijn. Dit is bepalend voor de eerste stap richting de toekomst. KiCK helpt je ook wanneer school voor de jongere op dit moment niet haalbaar is, maar de jongere wel stappen wil ondernemen om echt in beweging te komen.

Voor meer informatie klik hier of mail naar kick@terneuzen.nl.