Je bent hier: Home >> Actueel >> Hulp in Zeeuws-Vlaanderen ook boven de 18 verzekerd, convenant getekend

Hulp in Zeeuws-Vlaanderen ook boven de 18 verzekerd, convenant getekend

Vestiging: RBL Zeeuws-Vlaanderen

28-06-2019

Jongeren die hulp nodig hebben, dreigen na hun achttiende tussen wal en schip te vallen. Een donderdag in Terneuzen getekende overeenkomst moet dat voorkomen.

Achttienjarigen zijn voor de wet volwassen en dat betekent nogal wat veranderingen. ,,We kennen voorbeelden van jongeren in de jeugdhulpverlening die in een instelling verblijven en met achttien jaar daar weg moeten", schetste wethouder Paula Stoker één van de vraagstukken. ,,Soms is er dan niet meteen een vervolgplek beschikbaar. Bij jongeren zorgt dit voor veel onzekerheid en stress.”

Privacy

Een voorwaarde om de hulpverlening ook dan goed te regelen is dat de betrokken instanties de informatie over de jongeren kunnen uitwisselen. Nieuwe privacywetgeving,  vervat in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), maakt dat lastig. De overeenkomst die in Terneuzen door ruim twintig organisaties - van Emergis, 't Gors, Juvent, Prokino, Tragel tot Scalda - is onderschreven, is daar het Zeeuws-Vlaamse antwoord op. ,,En dat is best bijzonder”, stelde projectleider Peter Verploeg.

Klik hier om verder te lezen

Bron: www.pzc.nl