Je bent hier: Home >> Actueel >> Een goede start voor alle leerlingen uit de Oosterschelderegio

Een goede start voor alle leerlingen uit de Oosterschelderegio

Vestiging: RBL Oosterschelderegio

20-03-2013

Tijdens de landelijke Dag van de Leerplicht op donderdag 21 maart aanstaande delen de leerplichtambtenaren en trajectbegeleiders van het RBL Oosterschelderegio zakjes bloembollen uit aan de verzuimcoördinatoren van hun contact-scholen in de Oosterschelderegio. Hiermee symboliseren zij ‘een goede start’ voor alle leerlingen uit de regio én uiteraard is het een verwijzing naar het begin van de lente.

Wethouder de Bat (Jeugd en Onderwijs) vergezelt de medewerkers van het RBL bij hun bezoek aan het Pontes Goese Lyceum en Wethouder De Kunder van de gemeente Reimerswaal brengt een bezoek aan het Calvijn  College.

Thuiszitters

Dit jaar wordt bij de schoolbezoeken door de medewerkers van het RBL vooral de aandacht gevestigd op het thema ‘thuiszitters’: leerlingen die wel staan ingeschreven, maar door allerlei omstandigheden langere tijd niet naar school toe gaan. Het RBL wil de gegevens van deze kinderen graag zo snel mogelijk hebben. Samen met de ouders, de school, het Centrum voor Jeugd en Gezin en ambulante begeleiding kan dan worden gezocht naar een passende oplossing.  

Over de leerplicht

Ieder jaar wordt in Nederland stilgestaan bij het recht op onderwijs. Dit gebeurt tijdens de Dag van de Leerplicht. In Nederland is afgesproken dat kinderen en jongeren het recht hebben om naar school te gaan en onderwijs te volgen, omdat het belangrijk is dat zij zich ontwikkelen en bouwen aan een goede toekomst. Na het volgen van een opleiding en met een diploma op zak, zijn er nu eenmaal veel betere kansen op een goede en leuke baan.