Je bent hier: Home >> Actueel >> Bouwopleiding van start in Terneuzen

Bouwopleiding van start in Terneuzen

Vestiging: RBL Zeeuws-Vlaanderen

02-09-2014

De bouwopleiding (BOZ) in Terneuzen opent - na jarenlange sluiting - weer zijn deuren in Zeeuws Vlaanderen! De BOZ kampt al jaren een daling van het aantal bouwleerlingen in Zeeuws Vlaanderen en heeft daarom contact gezocht met het JongerenLoket om te kijken of middels intensieve samenwerking nieuwe kandidaten geworven konden worden voor een leerwerktraject in de bouw.

Het JongerenLoket Zeeuws Vlaanderen (samenwerkingsverband gemeenten, WSP en RBL) heeft in nauwe samenwerking met de BouwOpleiding Zeeland (BOZ) eind mei een Doe Middag georganiseerd voor VSO/VMBO leerlingen, jongeren met een uitkering en zij-instromers die mogelijk interesse hebben voor een leerwerktraject in de bouw.

De Doe Middag werd door 20 leerlingen, jongeren met een uitkering en zij-instromers, bezocht. Twee bezoekers wilden verder richting infra en worden via de BOZ/Vakmasters doorgeleid naar werk, twee bezoekers wilden verder richting schilder/stukadoor en die zijn door de BOZ doorgeleid naar het Vakcentrum schilderen in Goes. Voor een traject richting metselaar en timmeren bleven er 10 kandidaten over die na de Doe Middag zijn uitgenodigd voor een intakegesprek om vervolgens begin juli deel te nemen aan de oriëntatieweek metselen/timmeren in Terneuzen.

Alle kandidaten hebben deze week als positief ervaren en ook de instructeur van de BOZ was positief over de inzet, motivatie en gedrevenheid van deze deelnemers. De gemeente Terneuzen/WSP heeft vervolgens in overleg met de BOZ samen een vervolgtraject bepaald met als doel dat de 10 kandidaten de komende drie maanden verder intern opgeleid worden bij de BOZ in Terneuzen. Vervolgens kunnen zij dan via Vakmasters uitgeplaatst worden bij de reguliere bouwbedrijven. Dit biedt perspectief voor jongeren die tot op heden naar Goes moesten rijden en het biedt kansen voor andere technische opleidingen.