Je bent hier: Home >> Actueel >> BJZ heet per 1 oktober Intervence

BJZ heet per 1 oktober Intervence

Vestiging: Algemeen

03-10-2014


Bureau Jeugdzorg Zeeland (BJZ) verandert vanaf 1 oktober haar naam in Intervence. Deze naamswijziging volgt na een lange periode van intensieve veranderingen binnen de organisatie.

In nieuwe Jeugdwet (m.i.v. 2015) staan de Bureaus Jeugdzorg niet meer beschreven.  Zo vervallen per 2015 een aantal taken die eerder uitvoerde, of deze worden verplaatst. Ook de werkwijze van BJZ is grondig aangepast. Verder krijgt BJZ te maken met nieuwe opdrachtgevers, de 13 Zeeuwse gemeenten, die de jeugdzorg lokaal gaan organiseren. BJZ sluit aan bij die lokale wensen en organisaties. Daarmee verandert Bureau Jeugdzorg Zeeland in een andere organisatie. De oude naam past dan ook niet meer bij de nieuwe organisatie.

Ingrijpen om te beschermen
Tegelijkertijd blijft de kern hetzelfde: de gezinsmanagers van BJZ grijpen in (interveniëren), vrijwillig, of met drang of dwang, om kinderen te beschermen en gezinnen versterken.  Ook de komende jaren blijft dit de taak voor BJZ. Dit staat te lezen in het meerjarenbeleidsplan van de organisatie.

Gecertificeerde instellingen vervangen BJZ’s officieel per 2015
De taken van jeugdbescherming en jeugdreclassering moeten straks, volgens de nieuwe Jeugdwet, worden uitgevoerd door Gecertificeerde Instellingen voor Jeugdbescherming en Jeugdreclassering.  Op dit moment doorloopt BJZ het certificatieproces daarvoor.  Statutair gezien, houdt Bureau Jeugdzorg Zeeland dus pas (officieel) op te bestaan per 1 januari 2015, en gaat dan officieel over in Stichting Intervence, als gecertificeerde instelling voor Jeugdbescherming en Jeugdreclassering.

De naamswijziging heeft voor cliënten geen verdere gevolgen.

Vanaf 1  oktober zijn de contactgegevens als volgt: 

Stichting Intervence
Roozenburglaan 89, 4337 JB Middelburg
Postbus 62, 4330 AB Middelburg
www.intervence.nl | info@intervence.nl