Je bent hier: Home >> Actueel >> Biertje met Brussel – Bijeenkomst over jongerenwerkeloosheid

Biertje met Brussel – Bijeenkomst over jongerenwerkeloosheid

Vestiging: RBL Zeeuws-Vlaanderen

01-03-2016

Donderdag 28 februari was de bijeenkomst over jongerenwerkeloosheid. De bijeenkomst werd georganiseerd door het Jongerenloket in samenwerking met CDA-raadslid Jos van Ginneken en Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken, Sjoukje van Oosterhout. Er waren zeven jongeren om hun verhaal te vertellen. De jongeren waren uitgenodigd om te praten over de jongerenwerkeloosheid, onder het genot van een drankje.

De Zeeuws-Vlaamse jongeren ondervinden veel problemen bij het zoeken naar een baan. Er is veel werk in de horeca en de techniek. Maar voor de andere sectoren zijn de vacatures schaars, aldus de jongeren. Omdat vraag en aanbod op de arbeidsmarkt niet op elkaar aansluiten in Zeeuws-Vlaanderen, zoeken de jongeren andere oplossingen. Zoals uitwijken naar België of een ander deel van Zeeland. Sommige jongeren kiezen voor omscholen.

De besproken problemen waar de jongeren tegen aan lopen waren erg divers. Er werd gesproken over de tunnelkosten, die het onmogelijk maken om te gaan werken in een ander deel van Zeeland. Het werken in België, wat problemen met zich mee kan brengen wanneer het gaat om waarderen van Nederlandse diploma’s en de hoge eisen die bedrijven stellen tijdens sollicitatieprocedures.