Je bent hier: Home >> Actueel >> Bedrijventour laat jongeren kennismaken met technische vakken

Bedrijventour laat jongeren kennismaken met technische vakken

Vestiging: RBL Zeeuws-Vlaanderen

07-10-2014

Het JongerenLoket Zeeuws Vlaanderen organiseert voor de vierde keer de bedrijventour techniek in de Kanaalzone. De tour is dit jaar op vrijdag 7 november. Het doel is dat jongeren via de bedrijfsbezoeken kennismaken met technische beroepen. Het loket organiseert het evenement in nauwe samenwerking met De Rede en ondernemingsvereniging Biervliet. Het ZeldenRust College sluit dit keer ook aan met leerlingen van VMBO-t. Vijf nieuwe bedrijven zijn aan de tour toegevoegd zodat er nu in totaal elf bedrijven meedoen.

Ruim 100 leerlingen krijgen op school eerst promotiefilmpjes te zien van de deelnemende bedrijven. Vervolgens geven de leerlingen aan bij welke bedrijven ze willen gaan kijken. Bij de bedrijven zelf krijgen de leerlingen een interactief programma aangeboden zodat ze een goed beeld krijgen van de verschillende functies die er zijn bij de bedrijven. Zo konden de leerlingen vorig jaar onder meer glaszetten, schilderen en lassen. Voor leerlingen was dit een leerzame ervaring.

Tour en evaluatie

De leerlingen worden per bus vervoerd naar de bedrijven. Deze bussen worden beschikbaar gesteld door Techno Centrum Zeeland. Alle leerlingen komen na hun bezoek aan de bedrijven terug samen bij Hotel Restaurant De Gentse Poort in Biervliet waar ze ontvangen worden met een glas fris en een hapje. Voor deze evaluatie worden ook de ouders uitgenodigd.  De wethouder (economische zaken/MKB) van Terneuzen, Jack Begijn, vertelt hier over de mogelijkheden voor jongeren als ze kiezen voor een opleiding in de techniek. Leerlingen en ouders kunnen vervolgens vragen stellen aan vertegenwoordigers van de deelnemende bedrijven.

Deelnemende bedrijven

Er doen vijf nieuwe bedrijven mee aan deze editie van de bedrijventour: Feijter Heftruck, Spie, Fordgarage Van Putten, Elektra 21 en ZVU. De andere bedrijven die al langer deelnemen zijn: Wilhelm, H4A, Arentis, Sietec, Vervaet en Pladdet.

JongerenLoket

Het JongerenLoket Zeeuws-Vlaanderen is een onderdeel van het Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen en het Regionaal Bureau Leerplicht.

Europees Fonds

De tour is onderdeel van een project dat wordt gesteund vanuit een Europese subsidieregeling (ESF). Het project heet "Ik kan eigenlijk best veel 3" (projectnummer 2014ESFN9).