Je bent hier: Home >> Actueel >> Studie Experience! Hét regionale studie- en beroepskeuze-evenement!

Studie Experience! Hét regionale studie- en beroepskeuze-evenement!

Vestiging: Algemeen

17-11-2014

Veel leerlingen van het voortgezet onderwijs staan er nog niet bij stil, maar er komt een moment dat zij een studie- of beroepskeuze moeten gaan maken. In een vroeg stadium oriënteren en informatie inwinnen is erg belangrijk om verkeerde keuzes te voorkomen. Om die reden wordt Studie Experience georganiseerd, een gratis regionale studiebeurs voor vmbo-, havo- en vwo-leerlingen. Daarnaast is er ook genoeg te doen voor mbo-schoolverlaters die graag door willen studeren.

Het unieke aan Studie Experience is dat leerlingen op een interactieve manier worden betrokken in hun studie- en beroepskeuze. Het is geen statische beurs waar leerlingen flyers en pennen krijgen, maar een beurs waar exposanten leuke acties en activiteiten organiseren, zodat leerlingen actief bezig zijn met hun studie- en beroepskeuze.

Bezoekers

Studie Experience is bedoeld voor (voor)laatstejaars vmbo-, havo- en vwo-leerlingen, alsmede mbo-schoolverlaters die door willen studeren. Ook decanen en andere adviseurs op het gebied van loopbaanbegeleiding behoren tot de belangstellenden.

Exposanten

Op de beurs zijn zowel regionale als nationale aanbieders van mbo-, hbo- en wo-opleidingen, bedrijven en andere aanbieders van studie-coaching, leer-/werktrajecten en buitenlandstudies aanwezig. Sectoren die zijn vertegenwoordigd zijn onder andere:

  • Techniek
  • Zorg
  • Vakscholen
  • Buitenland
  • Geüniformeerde beroepen
  • Transport & logistiek

Door de diversiteit aan exposanten en het unieke karakter van Studie Experience is het voor elke leerling die zich wil oriënteren op een toekomstige keuze interessant om een bezoek te brengen aan de beurs.

Studie Experience 2014/2015

Studie Experience trok in het schooljaar 2013/2014 in totaal ruim 14.000 unieke bezoekers! Gemiddeld zijn dat 3.500 bezoekers per editie. Op donderdag 11 december 2014 vind de Experience plaats in de Zeelandhallen te Goes

De Studie Experience geopend van 10.00 uur tot 21.00 uur. Zet alvast in je agenda!