Je bent hier: Home >> Actueel >> Aanpak onterechte studiefinanciering

Aanpak onterechte studiefinanciering

Vestiging: Algemeen

22-02-2016

"Stop hiermee, want het is ontzettend onverstandig. Je bouwt een grote studieschuld op en die moet je gewoon later terugbetalen. Dus je snijdt jezelf enorm in de vingers". Dat zegt minister Bussemaker van Onderwijs tegen mbo-studenten die misbruik maken van de studiefinanciering. De MBO Raad sluit zich bij de woorden van Bussemaker aan. 

De gemeente Rotterdam maakt zich zorgen over mbo-leerlingen die zich uitsluitend inschrijven om studiefinanciering te ontvangen. Met die studiefinanciering en een aanvullende lening kunnen ze maandelijks zo'n 800 euro op hun rekening laten bijschrijven zonder daadwerkelijk lessen te volgen.

Bussemaker: je snijdt jezelf hiermee in de vingers

Volgens Bussemaker is het geen structureel probleem, maar ze vindt de signalen ernstig genoeg om zich er "nog eens even beter in te gaan verdiepen".

We gaan nader inventariseren hoe vaak we nu deze verhalen horen en wat daar precies over bekend is. "Als je nooit op een opleiding bent, wordt dat vanzelf zichtbaar want scholen krijgen ook geld voor de studenten. Dus als alles werkt zoals het moet, kan dit probleem zich nooit heel langdurig voordoen."

Bron: www.nos.nl